GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárOlvasók rovataImpresszumMarketing
2012. június 9. [18:01]

Franciaország a jövő hónapban megkezdi katonái kivonását Afganisztánból

Franciaország a jövő hónapban megkezdi katonái kivonását Afganisztánból

Július elején megkezdődik és az év végéig befejeződik a francia csapatok kivonása Afganisztánból - erősítette meg szombaton Francois Hollande francia elnök, miután hajnalban egy öngyilkos merényletben négy francia katonát megöltek az ázsiai ország északkeleti részén található Kapisa tartományban.
"Addig is a francia erőknek a legmagasabb szintű biztonsági fokozat mellett és a legnagyobb körültekintéssel kell ellátniuk a feladataikat. Erre teszek most ígéretet, személyes garanciát vállalok" - mondta az államfő a Tulle városában adott rövid nyilatkozatában. Hollande jelezte, hogy nemzeti gyászünnepségen búcsúztatja el Franciaország a négy áldozatot, akiket "a lehető leghamarabb" hazaszállítanak.
Az elnök a "nemzet elismerését" fejezte ki a katonáknak, megemlékezett "elszántságukról és bátorságukról". Az áldozatok családjainak a "francia nép együttérzését és szolidaritását" tolmácsolta.
A hajnali támadásban négy katona és egy tolmács vesztette életét, öt ember pedig megsebesült, közülük hárman nagyon súlyosan. Franciaország a nemzetközi erők 2001-es szerepvállalása óta 87 katonát vesztett el Afganisztánban.
Kapisa tartomány a mintegy 3500 fős francia kontingens állomáshelye, de néhány más ország is állomásoztat ott katonákat, mindenekelőtt az Egyesült Államok. (MTI/AFP)


2015. április 21. [22:57]

Új választások kiírását követelte kedden Tomislav Karamarko, az ellenzéki Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnöke, aki szerint a horvát költségvetés hiánya és az... >>

2015. április 21. [22:32]

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) becslése szerint több mint 800 ember fulladhatott a Földközi-tengerbe, amikor egy illegális menekültekkel zsúfolt, Európa... >>

2015. április 21. [21:48]

Két görög szélsőbaloldalit és a szomáliai al-Shabaab iszlamista szervezet két vezetőjét nyilvánította hivatalosan terroristának kedden az amerikai... >>Álláshirdetések gomb
1 euró 120.01 dinár
1 dollár 111.78 dinár
100 forint 40.18 dinár
100 dinár 248.83 forint
Heti kérdés
A görög helyzet körüli vitákban kinek ad inkább igazat, Angela Merkel német kancellárnak vagy Alekszisz Ciprasz örög kormányfőnek?
Inkább Merkelnek.
Inkább Ciprasznak.

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg!

A Napba nézek...

A Napba nézek, és Téged látlak. A Holdra nézek, és Téged látlak. Kinézek az ablakomon, és Téged látlak...
ÁLLJ MÁR ARRÉBB, CSESZD MEG!

Vajdaság Ma forditói szolgáltatása